Skip to content

FC United - City Pirates : Deklat Binnen voor Canvas

TRAILER

In FC United – City Pirates kruipen we in de huid van de mensen die wonen in de Chicagoblokken op Linkeroever, de maatschappelijke werkers die dag in dag uit proberen hun spelers op het rechte pad te houden en hen te behoeden van de verleidingen van de straat, de schooldirectrice die in nauw overleg met de club alles in het werk stelt om deze jongeren op een zo goed mogelijke manier voor te bereiden op het volwassen leven en de clubvrijwilligers die ieder om hun eigen reden graag de handen uit de mouwen steken voor deze spelers.

Het “leven is geen ponykamp” voor wie opgroeit op Linkeroever maar is daarom niet bij voorbaat een verloren strijd. In FC United -City Pirates brengen we die voortdurende hoop om ooit Linkeroever te verlaten via de grote poort in beeld, al loert er constant het gevaar van het snelle geld om de hoek.

Voetbal is de kapstok waaraan we de vele tentakels van het diversiteitsdebat aanhangen. Voetbal is voor een keer niet het doel, wel het medium, om deze mensen eindelijk eens een podium te geven waarop ze hun talenten kunnen etaleren en aan de kijkers thuis een inkijk in het leven waar de modale Vlaming weinig tot geen affiniteit mee heeft.